grote beer haken

Over Haakjemee

Hi, wat leuk dat je een kijkje neemt op Haakjemee. Ik heb deze site gemaakt om mijn haakwerk te delen en je misschien wel te inspireren.

 

Ik ben Ingrid, moeder, leerkracht basisonderwijs en ontwerpster van haakpatronen. In 2014 heb ik leren haken, met behulp van online tutorials en boeken. Langzaamaan werd ik er wat beter in en heb ik mijn eerste patroon ontworpen, de grote roze beer.

 

Dat was het begin van vele haakpatronen en haakjemee.nl. Meerdere patronen zijn in het Engels vertaald en intussen is de website tweetalig gemaakt. Voor de Engelse patronen wordt de naam Dutchcrochet.com gebruikt.

Sinds begin 2020 ontwerp ik ook patronen voor het tijdschrift Aan de haak, wat voor mij echt als een grote eer voelt! Het is super om mijn patronen te mogen delen en daarnaast mijn technieken te verbeteren. 

Voel je vrij om eens lekker rond te kijken en hopelijk kun je vooruit met deze patronen. Ik vind het erg leuk om te horen wat je ervan vindt of om de resultaten te zien. 

Voor vragen en opmerkingen kun je terecht op mijn Facebookpagina. Kijk ook eens op mijn Instagram, Twitter of volg me op Youtube.

24 Comments

 • je hebt mooie stukjes erop staan die SpongeBob heb je daar het patroon van mijn dochter is daar zo zot van

 • Hallo wat een leuke site zeg. Ik vroeg me af of je ook een patroon hebt van toy story, m.n. Woody. Mijn kleindochter is helemaal gek van die poppen en ik zou het zo leuk vinden om er eentje te maken. En heb je ook minion poppen?
  Lieve groetjes
  Stella

 • Wat een leuk en mooie die site en wat is de roze beer mooie ga ik zeker maken voor mijn kleindochter ben nu nog met wat anders bezig, en bedankt dat je dit wilt delen met ons

 • Hallo ik ben met de paashaas begonnen maar klopt het dat de doorsnee van het hoofd 26 cm is? zou je mij de vraag kunnen beantwoorden
  Groetjes van Molly

  • Dat kan wel kloppen. Het hoofd is best groot namelijk. Ligt ook aan het garen dat je gebruikt en hoe los of vast je haakt.

 • Hallo ik kwam toevallig op jou site terecht van de roze beer vond het helemaal geweldig ik heb hetveranderd in een panda beer Mijnkleinzoon krijgt straks een panda beer kamer dus hij was er erg blij mee

 • Goedenavond.

  Klopt het dat het patroon voor de sneeuwpoppen zo’n gigantische lap wordt? Het lijkt maar een popje op de foto. Als u mij een e-mailadres stuurt, kan ik een foto sturen.

  Met vriendelijke groet,

  Aafke Klopman.

 • Hoi Juf Ingrid,

  Ik vind het leuk dat je zo’n mooie site hebt. En wij (mijn vader, moeder en Jasper) vinden het super knap wat je allemaal kan maken.

  Groetjes,
  Marijn

 • Ik ben die mooi dinosaurus aan het haken maar ik snap niet wat er bedoeld wordt met haak 5 x(3v- 1meerd) vanaf toer 30. Misschien wat dom van mij, maar zou u het me kunnen uitleggen.
  Bij voorbaat alvast dank, vriendelijke groet Hennie

 • toevallig ben ik op je site, je hebt leuke patronen erbij zitten die mij aanspreken zeker de kussens met die aparte steek vind ik mooi en de knuffels niet te vergeten het zijn schatjes .

 • Wat maak je mooie en leuke dingen.
  Zo leuk dat je patronen deelt.
  Ik wil ook heel graag de omdraaiknuffel proberen te maken.
  Als ik hem af heb en ik ga hem showen zal ik je naam erbij vermelden.

 • Hallo. Ik wil peppa graag haken voor mijn kleindochter. Hoe groot is Peppa?

 • Wat een geweldig patroon van de gestreepte kat.
  Maar er staat bij de achterpoot iets wat ik niet snap. Wie kan het mij uitleggen?
  Eerst staat er na toer 5
  Toer 6 t/m 11: 36 v
  Dit snap ik nog, maar dan staat er :
  6: 14 v, 4x 2 v samen haken, 14 v (32)
  7: 14 v, 2x 2 v samen haken, 14 v (30)
  8: 30 v
  9: iedere 4e en 5e samen (24)
  10: 24 v
  11: iedere 3e en 4e samen (18)

  Wat is nu de bedoeling.
  Ik hoop dat er iemand mij kan helpen dit uit te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *