Mooi voor binnen: Vierkante vaas omhaken

Vierkante vaas omhaken Pas heb ik dit kussen gehaakt en ik had nog katoen over. Genoeg om een paar vierkante vazen om te haken. Leuk met een kaarsje erin. Die…

Vierkante vaas omhaken

Pas heb ik dit kussen gehaakt en ik had nog katoen over. Genoeg om een paar vierkante vazen om te haken. Leuk met een kaarsje erin. Die vazen kwam ik toevallig tegen bij de Action! Dus ik heb er twee meegenomen en leg in dit bericht uit hoe ik ze omgehaakt heb.

Materialen

  • drops cotton light garen
  • haaknaald 5 mm
  • vierkante vaas 10x10x10 cm

Afkortingen

  • l = losse
  • st = steek
  • hv = halve vaste
  • v = vaste
  • stk = stokje

Vierkante vaas omhaken

Haak een granny square totdat die zo groot is als de bodem van de vaas. Sluit je laatste toer met een hv in de 3e losse. Het patroon voor een granny square vind je hier.

  

Toer 1
Haak 3 lossen; een stk; 2 lossen en 1 v in de steek waarin je de toer gesloten hebt.
Ga naar de hoek en haak: 2 stk ; 2 l ; 1 v.
Haak in iedere lossenruimte en iedere hoek: 2 stk ; 2 l ; 1 v. Sluit met een hv in de 3e losse aan het begin van je toer.
Haak een losse en keer.

Toer 2
Ga naar de ruimte tussen de eerste vaste en het eerste stokje. Haak daarin: 2 stk; 2 l; 1 v.
*Ga naar de volgende ruimte tussen de vaste en het stokje (de volgende cluster) en haak: 2 sta; 2 l; 1 v.
Herhaal vanaf * en sluit met een hv in de derde losse aan het begin van de toer. Haak een losse en keer.

Herhaal toer 2 totdat je de gewenste hoogte hebt bereikt en zorg dat de laatste toer aan de goede kant gehaakt is. Sluit met een hv, haak een losse. Het kan zijn dat je werk nog wat los om de vaas zit. Het werk wordt zo nog strakker. Als het werk wel al strak genoeg is, kun je in de volgende toer steeds een losse na iedere 3 vasten gebruiken.

Ga naar de eerstvolgende ruimte tussen een stokje en een vaste en haak daarin 3 vasten. *Ga naar de volgende ruimte en haak 3 vasten. Herhaal vanaf * en sluit met een hv in de eerste steek. Hecht af en werk de draden weg.

Haak & deel

Ik vind het erg leuk om je resultaat te zien! Dat kun je doen door een foto te plaatsen op social media. Gebruik je de tag #haakjemee, dan zie ik hem zeker voorbij komen. Alvast bedankt!

© 2019/2020 Haakjemee, alle rechten voorbehouden