kussen haken

Haken voor je interieur: Ups and downs kussen haakpatroon

welkom bij dit Ups and downs kussen haakpatroon. Ik heb me voorgenomen om de komende tijd mijn voorraad wol weg te werken, voordat er weer nieuwe wol in huis komt….

welkom bij dit Ups and downs kussen haakpatroon. Ik heb me voorgenomen om de komende tijd mijn voorraad wol weg te werken, voordat er weer nieuwe wol in huis komt.

In de kast lagen nog verschillende bollen Royal garen, in kleuren die niet allemaal meer verkrijgbaar zijn. Daarmee ben ik aan de slag gegaan en deze kussens zijn het resultaat! Gelukkig zijn er nog genoeg leuke kleuren Royal over in de winkel. Maar je kunt ook Saskia gebruiken, of andere garens natuurlijk.

Veel plezier met het ups and downs kussen haakpatroon!

Voor vragen en opmerkingen kun je terecht op mijn Facebookpagina. Kijk ook eens op mijn Instagram, Twitter of volg me op Youtube.

Ups and downs kussen haakpatroon.

Materialen

  • 2 bollen Royal garen
  • Haaknaald 5 mm
  • Binnenkussen
Binnenkussen

Start met een lossenketting die ongeveer net zo breed is als je binnenkussen. Zorg dat je een even aantal steken hebt.

Toer 1:
Haak een vaste in de 2e losse vanaf je naald en alle overige lossen. Haak een keerlosse en keer.
Toer 2:
Haak een vaste in de eerste steek en een stokje in de volgende. Haak daarna weer een vaste en daarna een stokje. Herhaal dit tot het einde van de toer. Je laatste steek is dan een vaste. Haak een keerlosse en keer.
Toer 3
Haak een v in de eerste steek (dus in de vaste van de vorige toer) en een stokje in de volgende steek (dus in het stokje van de vorige toer). Herhaak dit tot het einde van de toer, je hebt dus een vaste in iedere vaste gehaakt en een stokje in ieder stokje. Haak een keerlosse en keer.

Herhaal toer 3 tot je de gewenste hoogte hebt bereikt.
Maak nog een vierkant op dezelfde manier.
Leg de vierkanten tegen elkaar en haak ze met vasten aan elkaar. Plaats het binnenkussen in de hoes voordat je aan de laatste zijde begint.
Hecht af en werk de draden weg.

Je kussen is nu klaar. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over dit ups and downs kussen haakpatroon, dan kun je ze hieronder stellen. Je kan ook contact opnemen via Facebook.

Kussen haakpatroon

Haak & deel

Ik vind het erg leuk om je resultaat te zien! Dat kun je doen door een foto te plaatsen op social media. Gebruik je de tag #haakjemee, dan zie ik hem zeker voorbij komen. Alvast bedankt!

© 2019/2020 Haakjemee, alle rechten voorbehouden

Misschien ben je ook geïnteresseerd in dit https://haakjemee.nl/kussen-haakpatroon/