scrunchie haakpatroon

Haar accessoire haken: Scrunchie haakpatroon

Welkom bij dit scrunchie haakpatroon. Toen ik nog een tiener was, waren scrunchies hip. Daarna zijn ze lang uit de mode geweest, maar nu zijn ze terug! Mijn dochter (bijna 7) is fan, maar eerlijk gezegd vind ik ze best prijzig. 5 euro in de winkel is normaal, schijnbaar.

Dan maar zelf aan de slag! Ik gebruik dit ruchespatroon graag en ook bij deze scrunchie komt hij weer goed van pas.

Je kunt voor dit scrunchie haakpatroon ieder garen kiezen dat je mooi vindt. Ik heb een scrunchie met Roma garen en haaknaald 4 mm gehaakt, en een scrunchie met Action verloopgaren en haaknaald 3,5 mm. Ik neem steeds een haaknaald die een halve maat groter is dan op de verpakking van het garen staat. Verder heb je een haarelastiekje nodig.

Je vindt deze materialen o.a. bij Carosatelier.nl

Scrunchie haakpatroon.

  1. Haak een toer vasten rondom je elastiekje. Haak ze dicht tegen elkaar, maar zorg wel dat het elastiek rond blijft. Als je teveel vasten haakt, gaat het elastiek golven. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

  2. Haak in iedere steek: stokje, losse, stokje, losse. Sluit met een halve vaste in het eerste stokje.
    Ga naar de eerste lossenruimte.

  3. Haak in iedere lossenruimte: stokje, losse, stokje, losse. Sluit met een halve vaste in het eerste stokje.
    Hecht af en werk de draden weg.

Je scrunchie is klaar!

Je eigen accessoires haken

Voor vragen en opmerkingen over dit scrunchie haakpatroon kun je terecht op mijn Facebookpagina. Kijk ook eens op mijn Instagram, Twitter of volg me op Youtube.

Haak & deel

Ik vind het erg leuk om je resultaat te zien! Dat kun je doen door een foto te plaatsen op social media. Gebruik je de tag #haakjemee, dan zie ik hem zeker voorbij komen. Alvast bedankt!

© 2019/2020 Haakjemee, alle rechten voorbehouden