knuffeldieren haken

Ontspannend en mooi: knuffeldieren haken

Een aantal jaar terug begon ik met haken. Ik was in verwachting van mijn dochter en had een vestje gebreid. Daar moest een randje met picots aan gehaakt worden.

Het was mijn eerste ervaring met haken en oh, wat heb ik gezweet. Mijn collega toentertijd gaf workshops haken, accessoires voor in huis. Ik weet nog dat ik haar complimenten gaf: petje af, pfff wat een gepriegel…

Héél veel knuffels haken

Een tijd later kwam ik in een winkel een boekje tegen: amigurimi haken. Het was een setje, met wol en een haaknaald. Toch wel leuk! Voor mijn dreumes, toch? Dus meegenomen en aan de slag. Een roze konijntje, ik weet het nog goed. Toen hij klaar was, zag hij er best vreemd uit. Leek niet echt op het plaatje… Later zag ik dat ik het hoofd als buik had gebruikt en andersom. Maar toch maar mooi gemaakt!

Toen kwamen de Cals. De crochet-a-long deken in 2014, van Jolanda en Tertia. Op Facebook een grote hype en mij leek dat toch wel erg leuk! Dus ik deed mee. Het was erg leerzaam, ik leerde allerlei nieuwe steken. En ik kwam erachter dat ik niet zo goed ben in cals volhouden. De deken is helaas nooit afgemaakt.

En daar was het eerste knuffeltje waar ik verliefd op werd, en mijn eerste gekochte haakpatroon: de forever friends beer, van MyKrissieDolls.

Hello Kitty, knuffeltjes van Stip en haak, een deken voor mijn dochter…

Knuffeldieren haken was toch wel het leukst. En toen kwam het juffeninstinct naar boven en wilde ik zelf iets gaan ontwerpen. Ik had een megabol roze garen ergens op de kop getikt en die wilde ik helemaal gebruiken. Dus het moest een grote knuffel worden. Ik had uiteindelijk toch nog een halve bol over, maar dit is hem geworden. De eerste knuffel van Haakjemee: de grote roze beer.

grote beer haken

Met een jurkje en schoentjes. Daarna ging het hard en zijn er diverse knuffeldieren ontstaan. Wil je ook knuffeldieren haken? Misschien vind je deze patronen wel leuk:

Ik wens je in ieder geval veel plezier met knuffeldieren haken. Neus vooral eens rond op de website, want naast knuffels vind je ook andere leuke dingen.

Voor vragen en opmerkingen kun je terecht op mijn Facebookpagina. Kijk ook eens op mijn Instagram, Twitter of volg me op Youtube.