pocket shawl haakpatroon

Mooi must-have pocket shawl haakpatroon

Welkom bij dit must-have pocket shawl haakpatroon. Een lekker warme sjaal met zakken. Ik heb Scheepjes Roma garen gebruikt, verkrijgbaar bij Caro’s atelier (affiliate partner).

Deze sjaal past mooi bij de must-have haarband.

haarband en pocket shawl

Voor vragen en opmerkingen over dit pocket shawl haakpatroon kun je terecht op mijn Facebookpagina. Kijk ook eens op mijn Instagram, Twitter of volg me op Youtube.

Materialen

Afkortingen

  • st = steek
  • l = losse
  • v = vaste
  • stk = stokje
  • v-steek = stokje, losse en nog een stokje, allemaal in dezelfde steek.
  • vlg = volgende

Proeflapje: 20 stokjes x 12 toeren = 10 x 10 cm

Must have pocket shawl haakpatroon.

Haak 301 lossen.

RijInstructie
1Haak een v-steek in de 3e losse vanaf de naald, *sla 1 losse over, v in vlg losse, sla 1 losse over, v-steek in vlg losse. Herhaal vanaf * en haal een v in de laatste losse. Keer.
24l, *v in lossenruimte vd v-steek uit de vorige toer. L, stk in v vd vorige toer, l. Herhaal vanaf * en eindig met een st.k in de laatste st. Keer
3L, v-steek in de eerste v uit de vorige toer. V in het vlg stk uit de vorige toer. *v-steek in vlg v uit de vorige toer, v in vlg stk uit de vorige toer. Herhaal vanaf * en eindig met 1 v in de 3e van 4 lossen. Keer. 

Herhaal toer 2 en 3 nog 21 keer en eindig met een toer 2. 

Rand

Haak een losse en keer. Haak een v in ieder stokje, iedere losse en iedere vaste van de vorige toer. Haak een v, l en v in de hoek en ga verder langs de korte zijde. Haak een rand met vasten naar eigen inzicht. Haak een v, l en v in de volgende hoek en haak een rand met vasten aan de onderkant. Haak een v, l en v in de 3e hoek en haak een rand met vasten om de korte zijde. Eindig met een v en l in de laatste hoek en sluit met een hv. Hecht af.

Zak

Haak 49 lossen. Haak toer 1 en 2 van het sjaalpatroon. Haak toer 3 en 2 nog 11 keer. Haak een rand met vasten rondom de zak, zoals je bij de sjaal hebt gedaan. Haak nog een zak.

Naai de zakken vast aan die sjaal.

pocket shawl haken

Haak & deel

Ik vind het erg leuk om je resultaat te zien! Dat kun je doen door een foto te plaatsen op social media. Gebruik je de tag #haakjemee, dan zie ik hem zeker voorbij komen. Alvast bedankt!

© 2020 Haakjemee, alle rechten voorbehouden

Misschien vind je het ook leuk om deze pocket shawl te haken.