haarband haakpatroon

Mooi must-have haarband haakpatroon.

Welkom bij dit must-have haarband haakpatroon. Een lekker warme haarband die over je oren kan. Hij matcht ook mooi met de must-have pocket shawl. Ik heb Scheepjes Roma garen gebruikt, verkrijgbaar bij Caro’s atelier (affiliate partner).

Voor vragen en opmerkingen over dit haarband haakpatroon kun je terecht op mijn Facebookpagina. Kijk ook eens op mijn Instagram, Twitter of volg me op Youtube.

Must-have haarband en pocket shawl

Materialen

Afkortingen

  • st = steek
  • l = losse
  • v = vaste
  • stk = stokje
  • v-steek = stokje, losse en nog een stokje, allemaal in dezelfde steek.
  • vlg = volgende

Proeflapje: 20 stokjes x 12 toeren = 10 x 10 cm

De haarband is in 1 maat en meet 11 x 55 cm. Als je het patroon aan wil passen, moet je stekenaantal deelbaar door 2 zijn, plus 1 steek extra.

Must have haarband haakpatroon.

Haak 109 lossen.

RijInstructie
1Haak een v-steek in de 3e losse vanaf de naald, *sla 1 losse over, v in vlg losse, sla 1 losse over, v-steek in vlg losse. Herhaal vanaf * en haal een v in de laatste losse. Keer.
24l, *v in lossenruimte vd v-steek uit de vorige toer. L, stk in v vd vorige toer, l. Herhaal vanaf * en eindig met een st.k in de laatste st. Keer
3L, v-steek in de eerste v uit de vorige toer. V in het vlg stk uit de vorige toer. *v-steek in vlg v uit de vorige toer, v in vlg stk uit de vorige toer. Herhaal vanaf * en eindig met 1 v in de 3e van 4 lossen. Keer. 

Herhaal toer 2 en 3 nog 4 keer en eindig met een toer 2. 

Rand

Haak een losse en keer. Haak een v in ieder stokje, iedere losse en iedere vaste van de vorige toer. Haak een v, l en v in de hoek en ga verder langs de korte zijde. Haak een rand met vasten naar eigen inzicht. Haak een v, l en v in de volgende hoek en haak een rand met vasten aan de onderkant. Haak een v, l en v in de 3e hoek en haak een rand met vasten om de korte zijde. Eindig met een v en l in de laatste hoek en sluit met een hv. Hecht af en laat een stuk draad hangen om de haarband dicht te naaien.

Afwerking

Bevestig een naald.

Neem de zijkant en vouw deze dubbel.

Doe dit ook bij de andere zijkant.

Vouw de zijkanten in elkaar.

Haal de naald door de vier randen en naai ze aan elkaar vast.

Ga door tot de randen aan elkaar zitten. Hecht af en draai de haarband om.

Haak & deel

Ik vind het erg leuk om je resultaat te zien! Dat kun je doen door een foto te plaatsen op social media. Gebruik je de tag #haakjemee, dan zie ik hem zeker voorbij komen. Alvast bedankt!

© 2020 Haakjemee, alle rechten voorbehouden

Misschien vind je het ook leuk om deze pocket shawl te haken.