douchespons haakpatroon

Haken voor een beter milieu: Douchespons haakpatroon

Eerder haakte ik een schuurspons van touw, wat in de wasmachine kan en zo herbruikbaar is. In het kader van milieubewust haken heb ik een douchespons haakpatroon gemaakt. Voor deze spons heb ik een bolletje katoen gebruikt. De spons wordt gehaakt met stokjes. Het is belangrijk om de stokjes wat langer dan normaal te maken. Dit kan door de lus verder omhoog te trekken. Daardoor wordt de lengte van je stokje langer.

Materialen

  • 1 bolletje Katia capri (50 gram, je kan ook een andere katoensoort kiezen zoals Catania)
  • haaknaald 3,5 mm

Afkortingen

  • l = losse
  • mr = magische ring
  • hv = halve vaste
  • v = vaste
  • stk = stokje

Voor vragen en opmerkingen kun je terecht op mijn Facebookpagina. Kijk ook eens op mijn Instagram, Twitter of volg me op Youtube.

Douchespons haakpatroon

Toer 1Haak een mr met 6 v
Toer 2Haak 5 stk in iedere steek. Sluit met een hv in de eerste steek.
Toer 3-4Haak zoals in toer 2

Toer 2. Je ziet dat de stokjes langer dan normaal zijn.

douchespons haakpatroon

Toer 3

douchespons haken

Toer 4

Haak een vaste in één van de stokjes van toer 2. Haak 25 lossen. Haak weer een vaste in één van de stokjes van toer 2, die tegenover het stokje van de vorige vaste ligt. Je hebt nu het lusje gehaakt waarmee je de spons op kunt hangen. Hecht af en werk de draden weg.

douchespons touwtje haken

een vaste in één van de stokjes van toer 1.

Veel plezier met je douchespons!

Haak & deel

Ik vind het erg leuk om je resultaat te zien! Dat kun je doen door een foto te plaatsen op social media. Gebruik je de tag #haakjemee, dan zie ik hem zeker voorbij komen. Alvast bedankt!

Als je het milieubewust haken ook iets voor jou is, neem dan een kijkje op https://haakjemee.nl/milieuvriendelijk-schuursponsje-haken/